φίμωτρο στα blog εξετάζει η Ιταλία

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς στη χώρα μας διάφορα για τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη λειτουργία των blogs αλλά δεν έχουμε δει κάτι πιο συγκεκριμένο. Βλέποντας τι συμβαίνει στη γειτονική μας Ιταλία μπορούμε να πούμε ευτυχώς.

Η κυβέρνηση Μόντι εμφανίζεται να επεξεργάζεται σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο κάθε online έκδοση, ανεξαρτήτου μεγέθους (και, φυσικά, περιλαμβανομένων των bloggers) θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να αναθεωρήσει κάποια δημοσίευση στην περίπτωση που της υποβληθεί σχετικό αίτημα από οποιονδήποτε. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ.

Το βασικό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο νόμο είναι ότι δεν προβλέπει δικλείδες ασφαλείας. Οποιος θεωρεί πως θίγεται από ένα δημοσίευμα θα μπορεί να απαιτήσει την αλλαγή του, και ο παραγωγός του δημοσιεύματος δεν έχει καμία δυνατότητα να εκφράσει αντιρρήσεις. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει στην καθημερινή λειτουργία των ιταλικών sites μια τέτοια διάταξη και οι αντιδράσεις φαίνεται πως δεν προέρχονται μόνο από εκείνους που ασχολούνται με το διαδίκτυο. «Κάτω τα χέρια από το δίκτυο» δηλώνει ο Αντόνιο ντι Πιέτρο. «To Web είναι προπύργιο της δημοκρατίας και ένας από τους ελάχιστους χώρους όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν πληροφορίες και να πουν τη γνώμη τους» προσθέτει.

Πηγή: deasy.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s