το «μαζί τα φάγαμε» ως ύστατη σανίδα σωτηρίας

Τώρα τελευταία διακρίνω μια έξαρση «αποκαλύψεων που έρχονται στην επιφάνεια» για διάφορα σκάνδαλα που αφορούν πολίτες που «εισέπραταν παράνομα λεφτά από το κράτος».

Προνοιακά επιδόματα, επιδοτήσεις, τυφλοί που έβλεπαν, ασθματικοί μαϊμού, κομπίνες στο ΙΚΑ, στην εφορία, παντού. Και πάντα την κομπίνα την έστηναν επιτήδιοι δημόσιοι υπάλληλοι που εκμεταλλεύονταν το κράτος μαζί με τους υπόλοιπους που εισέπραταν. Το καημένο το κράτος.

Εντέχνως, είναι η αλήθεια, αλλά εντελώς κατευθυνόμενα κατά την άποψή μου, κάποιοι προσπαθούν να εδραιώσουν την πεποίθηση ότι «μαζί τα φάγαμε» ως αναμφισβήτητο αξίωμα στην συνείδηση του Έλληνα. Μέχρι να φτάσουμε να σκεφτούμε: «Κοίτα ρε τι γίνεται, τελικά όλοι τα έπαιρναν, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, και εμείς τα ίδια κάναμε».

Το «μαζί τα φάγαμε» ήταν και η τελευταία πολιτική προσφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου στα συνάδελφά του αρπακτικά, προτού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Επίσης, είναι και η τελευταία δικαιολογία που φαίνεται να απέμεινε στα κόμματα που θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν, ώστε να διεκδικήσουν την ψήφο μας. Κίνηση απελπισίας που βγάζει μάτια. Επιχειρηματολογία για γέλια.

Αξιότιμοι κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, έχω να σας πω αυτά:

1. Ένα κράτος κλεφτών, γεννάει κλέφτες πολίτες.

2. Καλά κάνανε όσοι σας κλέψανε, εσείς αρχίσατε.

3. Η δικαιολογία ότι «μας κλέβατε, μας βάζατε μέσα και αυτά τα πλήρωναν οι υπόλοιποι έντιμοι πολίτες», δεν φτουράει πια.

4. Αυτά που έχασε το κράτος από τέτοιες ενέργειες είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που φάγατε εσείς οι ίδιοι, πάντα γίνονταν και θα γίνονται όσο εσείς είστε αυτοί που είστε, και ποτέ δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει περίπτωση αυτά τα ψίχουλα να καταστρέψουν ένα κράτος με τον τρόπο που τα καταφέρατε εσείς.

5. Δεν μπορείτε να μας κάνετε να  νοιώσουμε τύψεις με κανέναν τρόπο.

6. Τα επιχειρήματά τα σας είναι αστεία, όπως είστε και εσείς.

7. Θα σας θάψουμε με την ψήφο μας.

8. Σας έχουμε ήδη θάψει στη συνείδησή μας.

9. Ο καιρός γαρ εγγύς

10. Τελειώσατε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s